De Phalaenopsis

Vanuit een basis van dikke, glanzende bladeren strekt een steel zich uit als een kalme yogaoefening. Daar in de hoogte ontstaan er aan het einde van de tak enorme bloemen. Ze zijn sneeuwwit, oranje of paars tot lila en bruinrood. Soms hebben ze spikkels en streepjes. Vanwege de bloemvorm wordt de Phalaenopsis ook wel vlinderorchidee genoemd, de van oorsprong Griekse naam, Phalaina Opsis, betekent dan ook: “lijkend op vlinders”. De bloem staat symbool voor zuivere vriendschap en is om die reden een perfect cadeau.

Image
Kleurt je omgeving
Maandenlange bloei
Weinig verzorgingseisen
Past bij iedere stijl en sfeer
Zoveel kleuren en patronen

Phalaenopsis in het wild

De oorsprong van de Phalaenopsis ligt in Zuidoost-Azië, de Filippijnen en Australië. De orchidee groeit in de natuur vooral op bomen, zonder voedingsstoffen aan de bomen te onttrekken. Ook vind je deze orchidee op sterk luchtdoorlatende grond, zoals humus. En op rotsen, meestal dichtbij rivieren en beekjes. Een sterke plant dus, die zich aan moeilijke omstandigheden heeft aangepast. De mooie kleurrijke bloem trekt insecten aan voor bestuiving en zorgt via zaad voor nakomelingen.

Image

Geniet van 3 maanden bloei met onze verzorgingstips

We maken gebruik van functionele en analytische cookies. Meer hierover in onze privacy statement.

×
Browser update aanbevolen.
Beste gebruiker, u maakt gebruik van een verouderde browser. Voor een optimale ervaring bij ons en bij andere websites adviseren we u om een nieuwere browser te gebruiken. Bijvoorbeeld Microsoft Edge, of Google Chrome.