Onze trots, de Phalaenopsis

Als een kalme yogaoefening strekt de steel zich vanuit een donkergroene basis de hoogte in, om zich daar te ontrollen in een tak met enorme bloemen. Die zijn soms sneeuwwit, oranje of paars tot lila en bruinrood. Soms draagt deze dame ook nog spannende spikkels en streepjes. Omdat de bloemen wat van een vliegende vlinder hebben, wordt Phalaenopsis ook wel vlinderorchidee genoemd. De bloem staat symbool voor zuivere vriendschap en is om die reden een prima cadeautip. 

De Phalaenopsis symboliseert elegantie, vrouwelijkheid en verbondenheid.  

De Phalaenopsis is èèn van de bekendste orchideeën soorten die er is. De oorsprong van de Phalaenopsis ligt in Zuidoost Azië, de Filippijnen en Australië. De Phalaenopsis orchidee groeit in de natuur met name in bomen, zonder voedingsstoffen uit de bomen te onttrekken. Behalve in bomen groeit deze orchidee in het wild ook op sterk luchtdoorlatende grond, zoals humus, en op rotsen en in rotsspleten, meestal dichtbij rivieren en beekjes.

Waarom een Orchidee?

  • Kleurt de omgeving
  • Ze blijft langer vers dan een boeket bloemen
  • Heeft weinig verzorging nodig.
  • Genoeg manieren om te presenteren: in pot, met mos, als single, met verschillende tak hoogtes.
  • Verkrijgbaar in eindeloos veel kleuren en variaties

Oorsprong van de Phalaenopsis

Het geslacht Phalaenopsis werd in 1825 beschreven door de Nederlandse botanicus Dr. C.L. Blume, die onderzoek deed op het eiland Java. Het verhaal gaat dat hij tijdens één van zijn tochten een groep vlinders vrijwel bewegingsloos zag dwarrelen bij een boom. Dit bleken orchideeën te zijn, die hij later Phalaenopsis noemde.

De naam Phalaenopsis staat voor ‘als een (nacht)vlinder’ en is afgeleid van het Griekse ‘Phalaina’ (Mot) en ‘opsis’ (gezicht). 

Daarom worden Phalaenopsis in Nederland ook wel Vlinder Orchideeën genoemd.

Tropic Ocelot

Salinas

Papagayo

Montreux

Miraflore

London

Joyride

Summer

Sweet Day

Limelight

Dame Blanche

Goteborg

Gaslamp Glow

Lively

Merona

Andorra

Alassio

Fancy Freckles

Eve

Choice

Cyrene

Calypso

Bucharest

Maya

Boston

Bloomington

Bellicose

Beautiful Smile

Balance

Wilt u meer weten over de Phalaenopsis? Neem dan contact met ons.

0174-527855