The Story of Maarel Orchids

In 1978 begon Arno van der Maarel in de sierteelt met kwekerij Zijdeland. Er werd een nieuwe kas gebouwd aan de Zijtwende 12 in De Lier. Hier begon hij met het kweken en afleveren van snij Gerbera’s samen met zijn vader. In 1982 trouwde hij met Jose en ging hij samen met haar verder in het bedrijf.

Na 12 jaar Gerbera’s was het tijd voor een nieuwe teelt. In 1990 zijn ze begonnen met het kweken van Cymbidium Orchideeën. De kwekerij werd al snel te klein, daarom werd er in 1996  gestart met de bouw van de kwekerij aan de Zijtwende 30. Die werd in 1997 in productie genomen. Met zo’n kleine 4 ha kwam er naast de Cymbidium ook een kleine teelt met Anthuriums. Twee jaar na de opening van de nieuwe tuin begonnen zij met het telen van pot Phalaenopsis. Dit werd al snel de hoofdteelt en werd de naam eind 1999 veranderd naar Maarel Orchids.

Op het gebied van automatisering in de orchideeën teelt waren in het begin van deze eeuw veel ontwikkelingen. Dit in de vorm van robots en de eerste sorteer camera’s. In een bestaande kas was het niet ideaal om met dit soort automatisering te beginnen. Daarom werd er in 2006 een tuinbouw kavel aangekocht aan de Lange Kruisweg in Maasdijk. Daar werd een kas gebouwd van 7.5 ha, volledig geautomatiseerd. In 2012 werd er nog 2 ha bijgebouwd. Zo ontstond de huidige 9,5 ha.

thumbnail
thumbnail
thumbnail
thumbnail
thumbnail
thumbnail
thumbnail
thumbnail
thumbnail
thumbnail
thumbnail
thumbnail
thumbnail
thumbnail
thumbnail