Wij gebruiken verschillende trays van 100% PCR materiaal. Onze vaste transparante tray en de export trays. Post-consumer recycled (PCR); dit is het transparante plastic afval dat afkomstig is uit de Nederlandse huishoudens. Onder andere folie, of plastic bakjes van bijvoorbeeld vleeswaren, plastic flesjes en afgekeurde statiegeld flessen. Dit recycleproces kan oneindig herhaald worden, waardoor wij een bijdrage leveren aan het verminderen van de afvalberg.

Recycling

Het begint bij onszelf. Omdat onze trays gemaakt worden van 100% gerecycled materiaal leveren wij ook al ons plastic afval in bij onze leverancier. Oude potten, trays van het stekmateriaal, kapotte plantentrays en folie. Zo starten wij het recycle proces voor onze eigen tray.

Wat we nu doen, heeft gevolgen voor later

Onze etiketten worden gemaakt van houtvezels, ook wel CUP carton genoemd. De houtvezels dragen het FSC keurmerk, waar een boom gekapt wordt, wordt een andere boom voor terug geplant. Door de Biodegradable coating is het etiket waterafstotend en bevat het 0% sporen van plastic.